Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Partnernetwerk

Partnernetwerk

Legic heeft de reputatie uitstekende betrouwbare modules te leveren. Maar hoe betrouwbaar die modules ook mogen zijn, het is uitermate belangrijk voor Legic op welke wijze deze verwerkt worden tot een zeer betrouwbaar product.

Legic selecteert daarom hun productpartners (Legic Partners) met zorg, zodat Legic producten verwerkt worden op een wijze die de goedkeuring draagt van Legic Identsystems. Voor Legic Partner te kunnen worden dient er een heel certificeringtraject doorlopen te worden, zodat de Legic partners volledig op de hoogte zijn van alle ins en outs. Deze certificering is een kostbare aangelegenheid en wordt absoluut niet gedaan door bedrijven die niet serieus met het Legic product aan de slag willen.

Legic modules worden niet vrij aangeboden op de markt, maar enkel verkocht van, door en aan Legic Partners. Hierdoor ontstaat een volledig door Legic gecontroleerde productlijn van chipontwerp tot de uiteindelijke implementatie van de toepassingen of oplossing. Zo is bijvoorbeeld via het Mastertoken altijd herleidbaar welke Legic Partner de betreffende kaart heeft geprogrammeerd. Dit in tegenstelling tot Mifare waarbij iedereen, kaarten kan kopen en zelf kan gaan "programmeren". Dit "programmeren" blijft dan ook vaak beperkt tot het aansturen van een toepassing door enkel het identnummer (onnodig om aan te geven dat een klant niet gebaat is met een dergelijk "beveiligd" kaartproduct), waardoor het gehele kaartsysteem niet optimaal beveiligd is.

Uitwisselbaarheid
Investeringswaarborg