Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Kastslot

Autonoom functionerend lockerslot voor een goed beveiligde toegang tot postbussen, lockers en garderobekasten aangestuurt door een kaartsleutels (multifunctionele Legic® smartcard).

Dit type slot past perfect op plaatsen waar gebruikers toegang willen krijgen tot afgesloten kastruimten. Dit universele slot biedt tal van mogelijkheden, van postbussen in een bedrijfsverzamelpand tot lockers / garderobekasten, voor het opbergen van persoonlijke bezittingen en/of kleding. Het individueel beveiligd afsluiten van iedere locker of garderobekast is daarbij van essentieel belang om te voorkomen dat persoonlijke bezittingen onbedoeld verdwijnen.

Informatie kastslot

Het elektronische lockerslot biedt beveiligde toegang tot kastruimten. Door middel van een sleutelkaart in de vorm van een horloge, sleutelhanger of sleutelclip kan het lockerslot worden bediend. De bediening ervan is uiterst eenvoudig. Door de sleutelkaart op de knop van het slot te houden en deze gelijktijdig in te drukken wordt het het slot vergrendeld. Ontgrendelen ervan gaat op dezelfde wijze waarna de knop weer naar buiten komt. Het slot kan worden geplaatst in zowel metalen, houten en trespa lockers met een deurdikte variërend van 11 tot 19 mm.

Voor een verbeterde leesafstand bij metalen lockers is optioneel een booster beschikbaar. Door de modulaire opbouw van het lockerslot is deze zowel toepasbaar in naar links als rechtsdraaiende deuren. Het lockerslot werkt volledig autonoom door middel van de in het slot geplaatste batterijen. Er behoeft dus geen bekabeling naar de locker te worden aangebracht. Een drie kleuren LED signalering geeft de status meldingen weer.

Om de levensduur van de batterijvoeding te vergroten wordt de voeding gedeactiveerd gedurende de periode dat geen kaart wordt aangeboden, door het gedurende 1 seconde indrukken van de knop wordt de voeding geactiveerd. De programmering van de locker geschiedt door middel van programmeerkaarten of programmeerbox. Voor het dagelijks gebruik kent het lockerslot een tweetal standen te weten vrij lockergebruik en persoonlijk lockergebruik.

Bij vrij lockergebruik kan ieder geautoriseerde sleutelkaart gebruikt worden voor het vergrendelen van een locker. Bij vergrendeling van het lockerslot wordt het lockernummer op de kaart geschreven waarna deze alleen nog is te openen met dezelfde sleutelkaart.

Bij vrij lockergebruik wordt een locker slot ingedeeld in groep 1 of groep 2. Per Legic® medium kan gelijktijdig 1 locker slot uit groep 1 en 1 lockers slot uit groep 2 worden bediend. De keuze voor welk lockerslot is uiteraard vrij en biedt de gebruiker de vrijheid om bijvoorbeeld een garderobekast en kluisje in gebruik nemen.

Door middel van verschillende gekleurde afdekkapjes kan ook optisch de groepsindeling worden aangegeven. Bij persoonlijk lockergebruik wordt in het lockerslot aangegeven welke media de locker mogen vergrendelen en ontgrendelen.

Voor ieder lockerslot kunnen maximaal 4 Legic® mediums worden geautoriseerd voor gemeenschappelijk gebruik. De laatste 1000 boekingen worden lokaal in het lockerslot opgeslagen en kunnen door middel van een programmeerbox worden uitgelezen.


 

Betrouwbaar kastslot Betrouwbaar en functioneel

Digitaal slotbeslag
Remote reader