Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Remote reader

Een remote reader is sloteenheid waarbij de ontvangsteenheid (antenne) en besturingseenheid tot wel 30 meter uit elkaar kunnen worden aangebracht. De remote reader is speciaal ontwikkeld voor het met sleutelkaarten hoogbeveiligd aansturen van elektrische toepassingen en (automatische deur) aandrijvingen. Om de informatie over te brengen tussen de antenne en besturingseenheid wordt gebruik gemaakt van een 3mm dikke coaxkabel die tevens dienst doet als voedingskabel voor de lezer t.b.v. indicatie leds en zoemer.

Voor de aansturing van elektrische toepassingen en aandrijvingen wordt gebruikt gemaakt van een ingebouwd relais met aansluitcontacten in de remote besturingseenheid voor directe aansturing. De remote besturingsunit kan zodoende op een veilige of gunstige plaats (nabij de aan te sturen apparatuur) aangebracht worden en gevoed te worden door een externe voeding (beltrafo). De plaatsing kan rechtstreeks op een vaste ondergrond of op een standaard 35 mm montageprofiel.

In de meeste gevallen wordt de remote reader toegepast op plaatsen waar een goed beveiligde aansturing van belang is. Door het plaatsen van de antenne aan de buitenkant van het pand en de besturingsunit veilige plaats aan te brengen aan de binnenzijde, wordt manipulatie uitgesloten. De informatie uitwisseling tussen antenne en besturingseenheid is versleuteld en niet te reproduceren. Bovendien wordt de besturingseenheid bij indienststelling vastgekoppeld aan de antenne die een uniek niet te reproduceren nummer heeft, waardoor ook hardware manipulatie wordt uitgesloten. Voor minder beveiligde toepassingen kan gebruik gemaakt worden van een compact reader, waarbij de antenne en de besturingseenheid zijn ondergebracht in één behuizing.

In principe kunnen alle elektrisch aanstuurbare zaken (apparatuur, verlichting, afzuiging, aandrijvingen) met behulp van de remote reader goed beveiligd aangestuurt worden.

Toepassingen

In en uitschakelen alarminstallaties - verlengde sleutelschakelaar functie
Energiebesparende schakelunits - kamerverhuur
Aansturingen van poortaandrijvingen, slagbomen, rolluiken enz.
Aansturing motorgestuurde buitendeursloten
Aansturing of vrijgave deurmagneten - brandveiligheid
Aansturing elektrische dagschootblokkeringen buitendeuren
Inschakelen of uitschakelen stroomvoorzieningen
enz.enz.


Kastslot
Halve digitale cilinder