Betaalsystemen

Betaling

Met het betaalsysteem kunnen interne geldstromen worden beheerd en beheerst. Interne geldstromen ontstaan door het aanbieden van facilitaire voorzieningen waarvoor klanten, bezoekers of het personeel dienen te betalen. Door gebruik te maken van kaarttechnologie worden deze geldstromen traceerbaar en perfect beheersbaar.


 

Betaling

Contant geld wordt binnen elke organisatie door ons cashless betaalsysteem tot een absoluut minimum teruggebracht, geldstromen zijn traceerbaar en telfouten behoren tot het verleden.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Voorbeelden betaalsystemen

betaalde koffie, candybars of frisdrank via automaten
betaalde toegang tot parkeergarage, fietsenstalling of bagagekluis
betaald printen, kopiëren, telefoneren of internetten


Componenten betaalsysteem

Contactloze legic kaarten (eventueel in combinatie met andere toepassingen)
Contactloze Legic kaartleesunits gemonteerd in een verkoopautomaat of losse verkoopterminals
Opwaardeer kast of terminal waarmee het saldo van de contactloze kaart kan worden opgewaardeerd
Kaartleesunits voor afwaarderen van het kaartsaldo en genereren van management informatie
Managementtools voor het managen en beheren van het systeem


Collecteren data

Voor het verzamelen van de omzetinformatie zijn er 2 systemen:

Offline - Uit oogpunt van kostenreductie en plaatsingsfunctionaliteit worden kaartlezers en opwaardeerunits vaak niet gekoppeld via een netwerk. De communicatie tussen kaartlezers en beheers-PC, waarop de omzetinformatie uitgesplitst kan worden, vindt plaats met behulp van een draagbare terminal. Door een periodieke rondgang langs kaartlezers en opwaardeerders kan de omzetinformatie verzameld worden.

Online - Uiteraard kan het beheer van het betaalsysteem ook via een netwerk plaatsvinden (Online systeem) waarbij alle kaartlezers en opwaardeerunits deel uitmaken van een netwerk. Met deze online-methode is het op elk moment mogelijk een actueel statusoverzicht van de omzetinformatie te krijgen. Nadeel is echter de installatiekosten van databekabeling en de duurdere uitvoering van kaartlezers en opwaardeerunits.

Beheersysteem

Het beheersysteem is de Windows software module waarmee het contactloze "gesloten" betaalsysteem kan worden beheerd. Dit beheerprogramma zorgt voor administratieve verwerking van verkoopprijzen, ophalen en verwerken van omzetgegevens, uitdraaien van rapporten, veranderen autorisaties van kaarthouders en dergelijke.

Wanneer de Chipknip module wordt aangeschaft bij het betaalsysteem is het mogelijk om “open” en “gesloten” systemen gelijktijdig te accepteren. Hoewel de inburgering van Chipknip nog niet erg hoog is, bestaat wel de mogelijkheid deze betalingen via een beveiligde modem verbinding door Interpay te laten accepteren en af te laten storten op een bankrekening.