Re-transfer

Re-transfer technologie

De Re-transfer methode is een verbeterde uitgave van dye-sublimation en staat borg voor de allerbeste kwaliteit. Bij deze technologie wordt de afdruk niet rechtstreeks op de kaart maar wordt eerst in spiegelbeeld op een transparante laminaat (re-transfer) folie gedrukt via het dye-sublimation principe, vervolgens wordt de afdruk op deze re-transferfolie door verhitte lamineerrollen versmolten met het kaartoppervlak. De bedrukking is hierdoor volledig beschermd en afgedekt door het sterke polyesterlaminaat van de re-transferfolie.


 

Re-transfertechniek

Door deze methode kunnen ook kaarten die niet volledig vlak zijn zoals contactchipkaarten en contactloze kaarten (waarbij de antenne en de minicomputer in de kaart zijn weggewerkt) en kaartmaterialen zoals PVC, PVH, ABS, 100% PET en Polycarbonaat perfect bedrukt worden. Bovendien is randaflopend bedrukken mogelijk, dus de volledige afdekking van het gehele kaart oppervlak

Door de harde en krasvaste polyesterfolie is deze kaart uitstekend geschikt voor intensief gebruik en minder gevoelig voor standaard chemische inwerking.

Met deze re-transfertechniek is de allerbeste kwaliteit mogelijk op het gebeid van kaartbedrukking.
 

Re-transfer principe

Thermo dye-sublimatie
Offset techniek